fbpx

Trombolina i Kinabalot

Descobreix l’univers de la Trombolina i en Kinabalot, els dos germans pollets més eixerits del món! Aquí sota trobaràs un pdf per fer dibuixos fenomenabulosos, les instruccions per fer un pollet a casa i una entrevista del seu creador, Claude Ponti.

Entrevista a Claude Ponti

Claude Ponti ens explica com van néixer la Trombolina i en Kinabalot. 

Dibuixa amb els pollets

Descarrega’t aquest pdf i podràs dibuixar monstres, paisatges, postres i pollets a partir dels dibuixos de Trombolina i Kinabalot. I si et ve de gust, envia’ns una fotografia. Ens encantarà veure el resultat!

Fabriquem un pollet

La pasta de sal

1.
Els ingredients:

  • 1 got de sal fina
  • 2 gots de farina
  • 1 got d’aigua tèbia


2.
Barreja la farina i la sal dins d’un bol.
Tira-hi el got d’aigua. La pasta ha de ser llisa, elàstica i no se t’ha de quedar enganxada als dits un cop que l’hagis treballada. 

 

3.
Dóna forma a la teva pasta!

4.
Deixa assecar la teva figureta durant 12h. Després d’això, només et queda coure-la a la temperatura mínima del teu forn (entre 70º i 120º). Les figuretes petites solen estar cuites en 30 min, les més grans demanen més temps. Obre el teu forn de tant en tant per comprovar la cocció. Quan siguin dures, és que ja les pots treure!

Fabrica un pollet

Necessitaràs un escuradents.

 

1.
Fes dues boles de pasta de sal, una més gran que l’altra.

 

2.
Trenca l’escuradents en dos. Clava’l dins la bola més gran, deixant-lo sortir. Clava la bola més petita sobre l’extremitat de l’escuradents, per enganxar-les. Ja tens el cos del pollet!

 

3.
Pessiga el cap del pollet per formar un bec. També pots fer-li una cua!

4.
Pinta’l! Pots fer servir gouache o acrílic, totes dues funcionen.

5.
Ara només et cal deixar-lo assecar i coure’l. 

Els lèmurs d’Antinori

Documentar la nostra vida en aquest planeta s’ha fet de mil maneres en milers de formats. Ben pensat, potser es tracta d’una de les principals preocupacions de l’ésser humà, i per tant tenim paraules a cabassos per definir les diverses formes que pren: documental, docuficció, autoficció, biopic, novel·la històrica, assaig. Categories que es poden llegir com els cursors d’un espectre que va de l’invent a la realitat…

Seguir llegint →

Hem anat a Bolonya!

Sembla que “anar a Bolonya” sigui un ritual d’iniciació per a totes les editorials acabades de néixer i de què mai ningú ha sentit a parlar. Bé, hem anat a Bolonya!

Seguir llegint →

Neix l’amiga imaginària

El 2019, Club Editor estrenava la seva col·lecció de literatura per a criatures, “l’amiga imaginària”. El seu propòsit? Fer 3 llibres l’any per a criatures

Seguir llegint →
caCatalà